Jedinečné grilování s Weber grily

 

A je to tady, venku je cítit vůně posečené trávy, která se velmi často mísí s vůní spalujícího se uhlí. Je čas opět po roce vytáhnout svůj gril, protože, jakmile ucítíte vůni grilu, dostáváte okamžitě chuť grilovat také. My Vám nyní poradíme, jak ušetřit při grilování Váš čas, jak a co se dá grilovat. Případně se také dozvíte jak se vyvarovat chyb, aby Vaše grilování nebylo stresující záležitostí, ale zážitkem!

Co všechno se dá grilovat?

Grily Weber jsou konstruovány tak, aby byly vhodné pro grilování všech komodit potravin. Prvenství v grilování patří bezesporu masu, které grilujeme nejčastěji. Grilujeme všechny jeho druhy, počínaje vepřovým, telecím, hovězím, zvěřinou. Mnohdy grilujeme celé pečeně, kýty a hřbety. Stejně dobře můžeme také grilovat masové plátky, medailonky. Další oblíbenou komoditou jsou párky, klobásy a různé speciality z mletého masa. Přímo ideální ke grilování na rožni je drůbež, vcelku i porcovaná. Ryby lze grilovat rozporcované, ale malé druhy můžeme klást na rošt v celku.

Grilovat se dá také zelenina či ovoce. Výborné ke grilování jsou zejména brambory, houby, rajčata, papriky, ale také cibule, česnek, lilky, cukety a kukuřice, což patří mezi největší delikatesy zejména u vegetariánských přívrženců grilování. Ovoce jako banány, ananas, jablka, hrušky představují vynikající přílohy k masu, ale také originální deserty.

 

Rady pro úspěšné grilování

Pokud s grilováním začínáte, tak vřele doporučujeme zvolit Weber gril na dřevěné uhlí.

 

Při nákupu dřevěného uhlí je vhodné kupovat, spíše brikety než dřevěné uhlí. Kusové dřevěné uhlí se velmi rychle vznítí, ale má také tendenci rychleji shořet. Brikety se naopak hůře podpalují, ale hoří déle s minimálním zápachem a kouřem. Pokud se stane, že Vámi připravený gril na grilování není možné zapálit, tak v žádném případě nepodporujte hoření cákancem z kanystru s benzínem, vždy je lepší užití speciálního podpalovače. Z benzínu by totiž mohli do jídla přejít nežádoucí látky. Podpalovače mohou být jednak tekuté, ale i tuhé. Po jejich použití vždy počkejte, až vyhoří. Maso na gril dávejte až v momentě, kdy jsou uhlíky rozžhaveny doruda. Pokud máme takto úspěšně podpálený gril, tak na něj naneseme, minimálně dva dny naložené ingredience (maso, ovoce, zeleninu), které můžeme ještě dochutit marinádou při vlastním grilování. Jelikož Weber grily myslí na všechno, tak aby ušetřili Váš čas. Weber grily jsou opatřeny poklopem, ten je velmi důležitá věc, zajišťuje pokrmu jeho typickou chuť a vůni, zároveň zkracuje dobu grilování. Námi vyrobené teplo totiž neuniká do okolí, ale díky poklopu zůstává uvnitř. Uvnitř grilu se zvyšuje i vlhkost. Gril s poklopem funguje na podobném principu,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.